Održana Svečana sjednica Općinskog vijeća

Administrator
Foto: Anđela Šćepanović

Svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu Dana općine Vela Luka i blagdana Svetog Josipa, nebeskog zaštitnika naše Općine, održana je u subotu 18. ožujka u glazbenoj dvorani Osnovne škole Vela Luka.

Foto: Anđela Šćepanović
Na fotografiji Zvonimir Novosel
Foto: Anđela Šćepanović

Svojim dolaskom svečanu sjednicu uveličali su izaslanik Predsjednika RH i gradonačelnik grada Jastrebarsko Zvonimir Novosel, potpredsjednica Hrvatskog sabora Sabina Glasovac, potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, zamjenik župana Joško Cebalo, načelnica općine Lastovo Anita Jančić Lešić, načelnik općine Blato Ante Šeparović, načelnik općine Smokvica Kuzma Tomašić, načelnik općine Jelsa Nikša Peronja, predsjednik Gradskog vijeća grada Jastrebarskog Leon Bastašić s izaslanstvom iz prijateljskog grada Jastrebarskog, ravnatelj Županijske uprave za ceste Ivo Kaštelan, načelnik Policijske postaje Korčula Đani Barčot, župnik don Hrvoje Katušić, vijećnici Općinskog vijeća, članovi Županijske skupštine, predstavnici političkih stranaka, ravnatelji ustanova i nekadašnji dužnosnici općine Vela Luka.

Na fotografiji Klapa FD Kumpanija
Foto: Anđela Šćepanović

Na samom početku sjednice, nakon himne u izvedbi klape FD Kumpanija i odavanja počasti minutom šutnje pokojnima, sve nazočne pozdravio je predsjednik Vijeća Zoran Manestar, koji se u pozdravnom govoru osvrnuo na rad Vijeća. Uslijedila je video projekcija s prezentacijom svih važnijih događanja u protekloj godini, nakon čega se prisutnima obratila načelnica Katarina Gugić. Načelnica je pritom istaknula aktivnosti i projekte na kojima se radi kao i o planovima za naredno razdoblje, naposljetku izrazila zahvalu svima koji su u proteklom razdoblju Općini na bilo koji način pomogli u radu, te čestitala ovogodišnjim dobitnicima općinskih priznanja.

Na fotografiji župan Nikola Dobroslavić
Foto: Anđela Šćepanović

Nakon prigodnog izvješća općinske Načelnice, skupu su se pozdravnim govorom obratili župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, potpredsjednik Vlade Branko Bačić, potpredsjednica Hrvatskog sabora Sabina Glasovac i izaslanik predsjednika Republike Hrvatske, gradonačelnik grada Jastrebarskog Zvonimir Novosel.

U nastavku sjednice dodijeljene su plakete najuspješnijim sportašima, plaketa za najuspješnijeg sportaša Vele Luke u 2022.g. dodijeljena je Vidu Borovini, za rezultate postignute u vaterpolu, Kadetska ekipa Stolnoteniskog kluba Lučica, u sastavu Lara Matas, Rina Žuvela, Franka Dragojević dobila je plaketu kao najuspješnija ženska sportska ekipa, dok je kadetska ekipa Vaterpolo klub Vela Luka proglašena najuspješnijom mješovitom sportskom ekipom u protekloj godini. Obrazloženja je pročitala Ivana Prižmić, predsjednica Odbora za sport, kulturu i tehničku kulturu, a priznanja je dodijelio predsjednik Općinskog vijeća Zoran Manestar.

Uslijedila je podjela javnih priznanja za izvanredna postignuća u protekloj godini i dugogodišnje javno djelovanje. Javno priznanje za pojedinačno izvanredno postignuće dodijeljeno je studentici Dori Maroš za osmišljavanje i uspjeh poduzetničkog projekta „Just H2O“. Javno priznanje za kolektivno izvanredno postignuće dodijeljeno je Udruzi maslinara Vela Luka za zaštitu lumblije na razini Europske unije. Klapi „Ošjak“ dodijeljeno je javno priznanje za dugogodišnje javno djelovanje pravnim osobama za najmanje 30 godina uzornog kontinuiranog djelovanja na području općine, za njihov dugogodišnji rad, izvanredna postignuća i promociju Vele Luke. Javno priznanje za dugogodišnje javno djelovanje fizičkim osobama za najmanje 40 godina uzornog kontinuiranog djelovanja na području općine dodijeljeno je Merici Cetinić – za njezin volonterski rad u društvenom životu mjesta, javno priznanje za dugogodišnje javno djelovanje dodijeljeno je i Katarini Perčić – za njezin sedamdesetogodišnji volonterski i humanitarni rad. Predsjednik Općinskog vijeća Zoran Manestar dodijelio je plakete, a načelnica Katarina Gugić uručila je bukete.

Svi laureati su se u kraćem obraćanju nazočnima zahvalili na uručenim priznanjima, dok je klapa Ošjak svečanost uveličala izvedbom skladbe „Dalmatino povišću pritrujena, s kojom su pobijedili na Omiškom festivalu 1981. godine. Uz klapu „Ošjak“ u glazbenom dijelu programa nastupili su violinisti s profesoricom Renatom Prižmić Linarić, klapa FD „Kumpanija“ i Komorni sastav učenika i učitelja Osnovne glazbene škole „Oliver Dragojević“. Program svečane sjednice vodili su Anita Kosović i Tonko Barčot.

Foto: Anđela Šćepanović
Foto: Anđela Šćepanović

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Održana kros utrka učenika i nastavnika Osnovne i Srednje škole Vela Luka

U petak je održana sada već tradicionalna Kros utrka učenika i nastavnika Osnovne i Srednje škole Vela Luka, a ove je godine utrka brojila preko 200 natjecatelja. Preko 125 učenika Osnovne škole, te 80 učenika i nastavnika Srednje škole Vela Luka, protrčalo/prošetalo/propuzalo je stazu dugu 1300m, od plaže Hotela Posejdon […]