Održana edukacija za male iznamljivače

Administrator

U organizaciji Turističke zajednice općine Vela Luka i savjetovališta za obiteljski smještaj iz Splita “Interligo” proteklog je petka u dvorani hotela “Korkyra” održana edukacija za privatne iznajmljivače.

Ovo je šesta godina za redom od kada Turistička zajednica Vela Luka organizira predavanja i savjetovališta za privatne iznajmljivače s ciljem praćenja novih trendova u turizmu, povećanja konkurentnosti na tržištu ali i upoznavanja s novim propisima.

U sklopu predavanja okupljene je uvodno pozdravio Dorjan Dragojević, direktor Turističke zajednice Vela Luka koji ih je ujedno i pohvalio zbog vrlo uspješne turističke godine u sklopu koje se ostvarilo čak 9% povećanja broja noćenja.

Nakon uvodnog dijela uslijedilo je predavanje Sanje Delin i Meri Čizmić Kraljević iz centra “Interligo”. Ovaj je centar ujedno prvo i jedino savjetovalište za iznajmljivače na području Republike Hrvatske čiji predavači sustavno održavaju edukacije i savjetovanja za male iznajmljivače na područjima različitih turističkih zajednica, većih i manjih, primorskih i kontinentalnih, regionalnih i lokalnih.
Na predavanju su se obrađivale teme pravilnika o kategorizaciji, cjenika, PDV-a na proviziji – samostalno plaćanje i predaja obrazaca, turističke pristojbe, turističke članarine, poreza na kuću za odmor, propisa u poslovanju s privatnim smještajem,..

Na kraju predavanja svi polaznici dobili su tiskani primjerak časopisa „Apartman plus” kao i certifikat o završenoj edukaciji.

Izvor: Općina Vela Luka

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Koncert Marka Škugora 14.03.2020. Vela Luka

Povodom obilježavanja Dana općine Vela Luka i blagdana sv. Josipa, 14. ožujka 2020. u sportsku dvoranu na Močnom lazu, u organizaciji Općine Vela Luka i Centra za kulturu Vela Luka stiže jedan od najboljih tenora naših prostora – Marko Škugor. Iza njega su mnoge uspješne koncertne turneje, brojni hitovi s kojima […]