Od koronavirusa u Dubrovačko – neretvanskoj županiji dva nova smrtna slučaja

Administrator
Foto: Pixabay

Nakon što je ranije u utorak objavljeno da je od posljedica koronavirusa u Dubrovniku umro 81-godišnjak, županijski Stožer civilne zaštite popodne je izvijestio i o smrti nepokretnog 74-godišnjaka koji je bio prvi potvrđeni zaraženi pacijent iz dubrovačkog Doma za starije osobe.

Taj 74-godišnjak treći je smrtni slučaj Covid-19 pacijenta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

On je u subotu, 11. travnja bio prvi potvrđeni zaraženi u dubrovačkom Domu za starije, gdje je istoga dana utvrđena zaraza za još pet korisnika i jednu njegovateljicu.

Svi zaraženi korisnici su hospitalizirani u dubrovačkoj bolnici, a njegovateljica je u kućnoj izolaciji.

Ujutro je potvrđeno da je u dubrovačkoj bolnici umro 81-godišnjak koji je bio hospitaliziran 10. travnja i intubiran na intenzivnom liječenju.

 Dvoje je novozaraženih osoba pa je pozitivnih u županiji ukupno 100, a još dvoje je ozdravilo te ih je ukupno osam.

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Mato Lakić rekao je kako su dva novozaražena uski obiteljski kontakt djelatnice doma za starije u Pločama i od prije su bili u samoizolaciji, a negativna su bila dva ponovljena testiranja u Domu za starije u Dubrovniku. Od početka testiranja na analizu je iz Dubrovačko-neretvanske županije poslano 922 uzorka.

Član Stožera civilne zaštite u Pločama dr. Vinko Matić podnio ostavku

Član stožera civilne zaštite u Pločama dr. Vinko Matić podnio je ostavku zbog, kako je istaknuo, loše reakcije stožera na situaciju u privatnom domu za starije u tom gradu, gdje je na koncu koronavirusom zaraženo svih dvanaest korisnika i šest djelatnika, rečeno je na županijskom Stožeru.

Autor: HINA

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Stožer civilne zaštite RH: Šestero preminulih, 54 novozaraženih, 15 oporavljenih od koronavirusa

U Hrvatskoj je od jučer preminulo šest osoba zaraženih koronavirusom, potvrđeno je 54 novozaraženih, a 15 osoba se oporavilo, izvijestio je u utorak Nacionalni stožer civilne zaštite. “U proteklom 24 sata imamo 54 novodijagnosticirana bolesnika od COVID-19, što daje brojku od 1704 bolesnika u Hrvatskoj”, rekao je novinarima ministar zdravstva […]