Neslužbeni rezultati Državnog izbornog povjerenstva, objavljeni nakon obrađenih 99 posto biračkih mjesta, pokazuju da HDZ uvjerljivo pobjeđuje na parlamentarnim izborima

Administrator

Prema neslužbenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva za izbor zastupnika u Hrvatski sabor u Veloj Luci je od 3.342 birača, glasovanju pristupilo 2118 birača ili 63,38 %. Za SDP i partnere, glasovalo je 48,30 %  ili 986 birača. Za HDZ i partnere, glasovalo je 32,82 % ili 670 birača.

Neslužbeni rezultati Državnog izbornog povjerenstva, objavljeni nakon obrađenih 99 posto biračkih mjesta, pokazuju da HDZ uvjerljivo pobjeđuje na parlamentarnim izborima i osvaja 61 mandat, a Rijeke pravde, okupljene oko SDP-a, dobivaju 42 mandata. Domovinski pokret je treći, sa osvojenih 14 mandata, Most dobiva 11, a Možemo 10 mandata. Po dva mandata, osvajaju IDS i Nezavisna platforma Sjever, te jedan koalicija Fokus-Republika. 

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, je noćas u obraćanju, nakon održanih parlamentarnih izbora, poručio da novu vladu, treba odmah sastavljati izborni pobjednik, odnosno HDZ sa partnerima, te uputio poziv svim strankama, koje nisu isključive.

Predsjednik SDP-a i predvodnik koalicije Rijeke pravde Peđa Grbin, istaknuo je na kraju izborne noći, da nisu priželjkivali takve izborne rezultate, ali oni su pokazali, da dvije trećine građana želi promjene i poručio da danas počinju razgovori, koji će Hrvatsku učiniti boljom zemljom.

Podjeli ovaj sadržaj