Nedjeljno druženje Velolučana u Šibeniku

Administrator
Nedjeljno druženje Velolučana u Šibeniku

Koliko jedan kolač može biti protkan mirisima i okusima rodnog kraja još se jednom potvrdilo na druženju članova društva Velolučana u Šibeniku koji se u Krešimirovom gradu sastaju posljednjih šest godina, a priču oko zavičajnog društva pomaže i podržava Turistička zajednica grada Šibenika.

Druženja puna „ćakule“, smijeha, pjesme i zalogaja tradicionalne lumblije svakom im prilikom vraćaju posebne uspomene na djetinjstvo u njihovoj Veloj Luci. Budući da su predstavnici Općine Vela Luka i Turističke zajednice Vela Luka zbog vremenskih neprilika bili spriječeni nazočiti ovom događaju, u Šibenik je u planu otići idućom prigodom te im na poklon odnijeti kako i sam običaj kolindi nalaže, posebnu slasticu – lumbliju.
Ovom prilikom zahvaljujemo Tamari Frlan, Branki Đuderiji i Radenki Barčot koje su za ovu prigodu potrudile napraviti lumblije kojih zasigurno neće nedostajati tijekom sljedećeg posjeta Šibeniku u sklopu kojeg planiramo ostvariti suradnju s Turističkom zajednicom Šibenik i restoranom „Pelegrini“, a kojima zahvaljujemo na pozivu.


A kako vidite sa slika, lumblija im nije nedostajalo, za što su zaslužne:Danka Oreb Jajac, Ana Vlašić i Markita Ševerdija. Bravo cure. 
Vidimo se uskoro nekom drugom prigodom, nadamo se što prije!
Još jednom hvala svima, a posebice Damiru Žuveli, predsjedniku ove udruge koja njeguje i promiče luške običaje u Šibeniku.

Izvor: TZ Vela Luka

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Prezentacija mogućnosti sufinanciranja fotonaponskih sustava za OPG-ove i registrirane privatne iznajmljivače

Pozivamo sve zainteresirane privatne iznajmljivače i nositelje OPG-ova na javno predstavljanje programa energetske tranzicije na otoku Korčuli.Radionica će se održati u ponedjeljak, 02. prosinca 2019. g. u 18:30 sati u vijećnici Općine Vela LukaPrezentaciju će održati Ivan Zoković, voditelj projekta izrade Strategije Energetske Tranzicije otoka Korčule.Na radionici će uz ostalo […]