Načelnica i predsjednik Općinskog vijeća položili vijence na 76.godišnjicu oslobođenja Vele Luke od fašizma

Administrator
Foto: Općina Vela Luka

Načelnica Katarina Gugić i predsjednik Općinskog vijeća Zoran Manestar  položili su  vijence na 76.godišnjicu oslobođenja Vele Luke od fašističkog okupatora.

Vijenci su položeni na spomen ploču na zgradi Općine u spomen na 350 poginulih boraca prekomorskih brigada, zatim na središnji spomenik u centru mjesta u spomen na 280 poginulih Velolučana, a potom na spomen ploču na mjesnome groblju svetoga Roka u spomen na 13 strijeljanih velolučkih rodoljuba od strane talijanskih fašista, kao i na spomen piramidu na groblju.  

Tradicionalno svake godine u obilježavanju sudjeluje i Narodna glazba Vela Luka, ali ove godine zbog situacije s coronavirusom to nije bilo moguće.

Autor: Općina Vela Luka

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

U Hrvatskoj 31 novi slučaj koronavirusa, dvoje umrlo u splitskoj bolnici

U Hrvatskoj je u protekla 24 sata potvrđen 31 slučaj novozaraženih koronavirusom, ukupno ih je do sada 1982, a dvoje pacijenata je umrlo u splitskoj bolnici, izvijestio je u četvrtak Nacionalni stožer civilne zaštite. “U proteklom 24-satnom razdoblju imamo 31 novog dijagnosticiranog bolesnika s Covidom-19, što daje ukupan broj od 1982 bolesnika”, rekla […]