Ministar Božinović predstavio nove odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske

Administrator
Foto: HINA

Na jučerašnjoj sjednici Vlade, ministar Božinović obrazložio je aktivnosti Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te predstavio tri nove odluke.

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, 23. travnja, održana je 226. sjednica Vlade Republike Hrvatske. Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović informirao je o aktivnostima Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

„U proteklom razdoblju fokus rada Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske bio je na produžavanju određenog broja mjera koje su istjecale, s obzirom da su bile donesene u ožujku. Iste će, u danima koji slijede, biti znatno promijenjene“, najavio je ministar Božinović.

Također, izdvojio je pojedine odluke koje smatra izrazito bitnima. Radi se o odluci o pojačanoj kontroli kod pružatelja usluga u sustavu socijalne skrbi, putem formiranja timova za kontrolu provedbe uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. „Oni su formirani u svim županijskim centrima i to više njih, koji svakodnevno obilaze i prate provedbu zadanih uputa“, pojasnio je ministar Božinović.

Istaknuo je i odluku kojom je otvorena mogućnost županijama, odnosno županijskim stožerima civilne zaštite, da predlože ukidanje mjere zabrane napuštanja prebivališta unutar županija, koju su skoro sve županije iskoristile s određenim specifičnostima, a pogotovo županije koje u svom sastavu imaju otoke koji su više naseljeni te odluku o uvođenju izvanredne pomorske teretne linije Zadar- Ancona.

Na samom kraju svoga obraćanja, ministar Božinović obavijestio je o stanju na terenu: „Jutros je sletio zrakoplov sa oko 57 tona opreme, koja je već prevezena u skladište Ravnateljstva civilne zaštite. U ovom trenutku, što se tiče operativnih snaga civilne zaštite, njih je oko 16.000 na terenu“.
Premda su donesene odluke pridonijele postupnom ublažavanju mjera, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske i dalje poziva na poštivanje zadanih mjera i upozorava građane da nema opuštanja.

Izvor: koronavirus.hr

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Mjere za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti odvijat će se u tri faze

Predsjednik Vlade predstavio je Prijedlog zaključka o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19.  Naglasio je da je prioritet Vlade bio zaštita ljudskih života i zdravlja, kao i funkcioniranje gospodarstva. Ponovio je da je epidemiološka situacija u Hrvatskoj pod kontrolom zahvaljujući odgovornom […]