Dodatna pomoć zdravstvu i smanjenje plaća u Dubrovačko – neretvanskoj županiji

Administrator

Dubrovačko- neretvanska županija nastavlja s mjerama kojima pomaže zdravstvu i pokazuje solidarnost prema gospodarstvu i svima ostalim u zajednici u ovoj situaciji uzrokovanoj pandemijom koronavirusa. Zdravstvenim ustanovama, osim prije doznačene pomoći od 2 milijuna kuna, doznačeno je dodatnih 2,5 milijuna kuna za podmirivanje njihovih potreba.

Donesena je i odluka o smanjenju plaća i naknada kako slijedi:


1. Svim zaposlenicima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i u njezinim proračunskim korisnicima koji se financiraju iz županijskog dijela proračuna, osim  ustanova u zdravstvu i domova za starije, smanjuje se plaća za 10 posto počevši od mjeseca travnja.


2. Obustavlja se isplata naknada članovima upravnih vijeća i nadzornih odbora u društvima i ustanovama kojima je osnivač Županija.

Izvor: Edubrovnik.org

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Potvrđeno pet novih slučajeva u Dubrovačko - neretvanskoj županiji, situacija je i dalje stabilna

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u utorak je zaraza koronavirusom potvrđena za još pet osoba te je ukupan broj oboljelih sada 39, objavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za medije županijskog stožera civilne zaštite. Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je situacija i dalje stabilna, te kako je posebno dobro što zaraza nije […]