Novosti Vijesti

Djeca vrtića Radost zajedno sa Načelnicom otvorila manifestaciju Stajun od Lumblije

Radionicom pripreme lumblija i obilježavanjem Dana kruha u Dječjem vrtiću Radost u Veloj Luci započela je manifestacija „Stajun od lumblije“ 2018. godine u organizaciji Općine Vela Luka i TZO Vela Luka.
Mališani su zamjesili svoje prve lumblije a pridružila im se i Načelnica Katarina Gugić koja je službeno otvorila ovogodišnji program manifestacije „Stajun od lumblije“.
U vrtiću je bilo živio, mijesilo se na sve strane a djeca su oduševljeno sudjelovala u radionici pod vodstvom njihovih odgojiteljica. Lumblije koje budu pripremljene na ovoj radionici djeca će predstaviti na centralnom dijelu manifestacije u Centru za kulturu u četvrtak, 18. od 17:00 do 19:00 sati.

Na centralnom događanju manifestacije u Centru za kulturu u četvrtak na programu je prodajna izložba lumblija i natjecanje za izbor najbolje lumblije Vele Luke – „Zlatne lumblije“ 2018.
Uz bogat kulturno umjetnički program posjetitelje očekuje i prezentacija sastojaka za izradu lumblije te izrada ovog tradicionalnog kolača uživo.

izvor: velaluka.hr