Titulu “Zlatne lumblije 2019” odnijela Tamara Frlan

Administrator
Foto: Anđela Šćepanović

U organizaciji Općine Vela Luka i Turističke zajednice Vela Luka, sinoć je u prepunom Centru za kulturu održan središnji događaj gastro manifestacije „Stajun od lumblije“, onaj najnapetiji i najisčekivaniji – „Natjecanje za Zlatnu lumbliju 2019.“

Osim najvećeg broja posjetitelja, ove godine imali smo i najveći broj natjecatelja, pred ocjenjivački žiri u sastavu prof. Josipa Žuvele, Smiljane Matijace, Marka Barčota, Radenke Barčot i Iskre Vlašić stiglo je 19 lumblija a odabir one „zlatne“ bio je težak zadatak. Ocjenjivalo se baš sve, izgled, oblik, boja, miris, najvažniji je naravno bio okus.

U napetoj završnici prema odluci stručnog žirija, treće mjesto tj. „Brončanu lumbliju“ osvojila je Leonida Grbin, drugo mjesto i „Srebrnu lumbliju“ Branka Đuderija, dok je laskavu titulu „Zlatne lumblije” zasluženo odnijela Tamara Frlan. I ove godine birali smo najlijepše uređeno izložbeno mjesto, svi su natjecatelji bili jako kreativni, prekrasno uređeni stolovi plijenili su pažnju no najljepše izložbeno mjesto imao je Dječji vrtić „Radost“.

Uz degustaciju raznih lumblija u atriju su bile dostupne i lumblije na prodaju no osim ove tradicionalne slastice imali smo i prezentaciju domaćih proizvoda lokalnih obiteljskih gospodarstava.

Svojim su nastupom cijelokupan događaj upotpunili i dodatno atmosferu zagrijali legendarni „Luški evergreeni“, mješovita klapa „FD Kumpanija“ i folklorna sekcija „Mafrina“. Iza nas je svakako uspješan događaj jer ako većina posjetitelja i natjecatelja izjavi da jedva čekaju idući i da će se svakako prijaviti, događaj se ne može opisati drugačije nego uspješnim!
Manifestaciju ćemo završiti večeras, u 18:30 u hotelu Korkyra s predavanjem prof. Josipa Žuvele, s obzirom da nismo samo u stajunu od lumblija nego i u onom od branja maslina, poslušat ćemo zanimljivo predavanje „Maslinovo ulje – fenomen svakodnevnice“, dođite, svi ste pozvani!

Tekst: Općina Vela Luka

Foto: Anđela Šćepanović

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Održane radionice izrade lumblije za sve dobne skupine

U sklopu manifestacije Stajun od lumblije 2019, u Veloj Luci su održane radionice izrade lumblije za sve dobne skupine. Manifestacija je otvorena ove srijede radionicom u Dječjem vrtiću radost. Razigrani mališani predškolske grupe “Snjeguljica” uz smjeh i pjesmu zamijesili su svoje prve lumblije. Mališanima su pomogli ravnateljica Miranda i tete […]