Slatkim festivalom otvorena manifestacija “Stajun od lumblije”

Administrator

U subotu 22.10.2022. održan je 3. po redu Slatki festival, kao uvod u manifestaciju “Stajun od lumblije”.

“Prezadovoljni smo angažmanom učenika, neizostavnom podrškom dragih žena iz Liga protiv raka Korčula-Pelješac-Lastovo-Mljet te brojem ljudi koji su posjetili naš festival i samim time sudjelovali. Od srca svima hvala! “- poručili su iz Srednje škole Vela Luka, organizatora Slatkog festivala.
Pripreme su započele u školskom praktikumu, gdje su učenici napravili tijesto, a onda je slijedila izvedba u atriju Centra za kulturu. Bili su zatečeni brojem posjetitelja pa su pojedine grupe malo ranije ostale bez tijesta, ali dogodine će se praviti “dupla doža”.
I ove godine su izabrane najbolje pršurate!
Prvo mjesto su osvojili učenici 1. c razreda pod vodstvom nastavnice Lee Berković:
Nina Šeparović i Paulo Dragojević.
Drugo mjesto su osvojili učenici 3. c razreda: Marina Marinović, Marko Prižmić i Mateo Lovrenović – Šarić.
Treće mjesto su osvojili Marino Padovan, Luka Lovrenović – Šarić i Antun Tomašić.
Čestitke svima!
Zahvaljujemo Centru za kulturu, udruzi Luško lito, Radio M – Vela Luka 90.1 MHz, stručnom žiriju te svima koji su na bilo koji način doprinijeli održavanju Slatkog festivala.

Izvor: TZ Vela Luka

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Održana radionica „Moja prva lumblija“ u Dječjem vrtiću "Radost"

U sklopu manifestacije Stajun od lumblije 2022 jutros su u Dječjem vrtiću „Radost“ razigrani mališani predškolske grupe “Snjeguljica” uz smijeh i pjesmu zamijesili svoje prve lumblije. Mališanima su pomogli načelnica Katarina, ravnateljica Miranda i tete Tihana i Lucija, a da sve bude prema “tajnom receptu” pobrinula se kuharica Miranda. S osmijehom […]