Proljeće s Vučetićem 2017.

Administrator

U organizaciji Narodne knjižnice “Šime Vučetić” i Centra za kulturu Vela Luka je, 21. 03. 2017. g., održana manifestacija „Proljeće s Vučetićem“ kojom je obilježena 108. godišnjica rođenja akademika Šime Vučetića, hrvatskog esejista, pjesnika, antologičara, književnog povjesničara i kritičara rođenog u Veloj Luci.
Manifestacija je započela postavljanjem vijenca s cvijećem na spomen ploču na rodnoj kući i grobu Šime Vučetića, a vijenac i cvijeće položio je načelnik Općine Vela Luka Tonko Gugić Bakan.
Tema ovogodišnje manifestacije “Proljeća s Vučetićem” bila je samoća u Vučetićevim djelima. Tim povodom su učenici osnovne i srednje škole Vela Luka imali i nagradni natječaj za literarne i likovne radove na temu „Biti sam“.

Održana je i večer posvećena akademiku Šimi Vučetiću na kojoj su o njemu i njegovim djelima govorili Anita Borovina, ravnateljica Narodne knjižnice “Šime Vučetić”, dr.sc. Dinko Radić ravnatelj Centra za kulturu Vela Luka i prof. Andrea Živko, a stihove je čitala Marija Barčot.

Ovu večer uveličali su nastupom gitaristi Osnovne glazbene škole Vela Luka pod vodstvom prof. Kuzme Prižmića.

Najboljim likovnim radom u kategoriji učenika srednje škole ocijenjen je rad Hane Kalebić učenice 2a razreda Srednje škole Vela Luka. Najboljim likovnim radom u kategoriji učenika osnovne škole ocijenjen je rad Rine Dragojević učenice 8a razreda Osnovne škole Vela Luka. Najboljim literarnim radom proglašena je pjesma Meri Jurković učenice 8b razreda Osnovne škole Vela Luka.
Priznanja i nagrade uručila im je prof. Andrea Živko, predsjednica stručnog ocjenjivačkog suda. Nagrađeni radovi biti će objavljeni u novopokrenutom časopisu za književnost i kulturu “Lanterna”.

Foto: Igor Surjan

Podjeli ovaj sadržaj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Next Post

Mažoretkinje u Radiju Val

Gošće u programu Radija Val ovog petka, 24.ožujka, u emisiji „Tko pita ne skita“ bile su voditeljica Veloluških mažoretkinja koreografkinja Judmila Jung, predstavnice roditelja koji pomažu mažoretkinjama Anita Borovina i Ana Žuvela i tri mlade mažoretkinje Ivana Stipković, Izabela Karanušić i Domina Žuvela Šantre. Povod razgovora bila je priredba „Djeca […]