Projekt Luka mozaika predstavljen izložbom Mozaik 1

Administrator
Udruga Likovno stvaralaštvo Vele Luke je otvorila izložbu pod nazivom Mozaik 1. Izložba je otvorena u sklopu projekta Luka mozaika, te se na ovaj način željelo mještane Vele Luke upoznati sa samim projektom. S obzirom da Udruga s Lukom mozaika sve mještane poziva na jedno zajedništvo, važno je da mještani znaju što ovaj projekt znači za Velu Luku, te u kojim fazama realizacije se trenutno nalazi Luka mozaika.

“Projekt Luka mozaika odnosi se na izradu i postavljanje mozaičnih kompozicija na javnim otvorenim površinama Vele Luke, odnosno oplemenjivanju istih umjetničkim djelima kojima je glavni zadatak motivirati na zajedništvo te plasirati iz Luke poruku zajedništva i umijeća zajednice.
Postavljanje mozaičnih kompozicija započelo bi na obalnoj šetnici na Badu (kao jedinoj površini koja ne zahtjeva dajnje građevinske zahvate što bi omogućilo trajnost i vitalnost umjetničkom djelu) te bi se, u nadamo se bliskoj budućnosti, nastavili na ideji koja se odnosi na realizaciju projekta Pod Boriće, te dalje prema centru mjesta, a prema mogućnostima u odnosu na urbanistički plan općine.
U svim fazama realizacije izrade i postavljanja mozaika, intencija ove akcije oplemeniti je što više metara javnog prostora umjetničkim djelima odnosno vječnim zapisom zajedništva. To je sažeta misao vodilja od početka ideje Udruge – biti zajedno i biti odgovoran prema mjestu kojem pripadamo, u kojem stvaramo i zajedno ga kreiramo za sadašnje i buduće naraštaje da mizeran ulog lokalne samouprave vratimo na plemenit način u zajednicu.
Akcija Luka mozaika temeljena je upravo takvom humanom intencijom grupe građana kojoj se svakodnevno povećava broj što nam je najzahvalniji argument uspješnosti ove akcije.”
S obzirom da je ovo projekt koji je veliku raspravu izazvao i na zadnjem općinskom vijeću Vele Luke, ali isto tako izazvao i znatiželju medija, te javnosti, Udruga Likovno stvaralaštvo Vele Luke je osmislila izložbu kojom su predstavljeni svi dosada napravljeni mozaici, te su mještani Vele Luke s članovima Udruge mogli razgovarati o samom projektu i budućim planovima Udruge.
Radionica mozaika se nalazi u prizemlju nekadašnje tvornice limene ambalaže, gdje je također otvorena i izložba. Na otvaranju je prisustovao velik broj Lučana koji su pozvani da se u bilo kojem trenutku mogu pridružiti ovom projektu. Svatko može napravit svoj mozaik, a članovi Udruge su tu za pomoć i savjete.
Foto: Anđela Šćepanović
Podjeli ovaj sadržaj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Next Post

Rezultati lokalnih izbora za načelnika/cu i općinsko vijeće Vele Luke

Donosim vam rezultate lokalnih izbora u Veloj Luci: