Predstavljen novi broj časopisa za kulturu Lanterna

Administrator
Lanterna 3

U nazočnosti brojnih posjetitelja iz gotovo svih korčulanskih mjesta u subotu je u galeriji velolučkog Centra za kulturu predstavljen treći broj velolučkog i korčulanskog časopisa „Lanterna“, kojeg izdaje istoimena udruga za kulturu, običaje,baštinskih i prirodnih vrijednosti Vele Luke i Korčule.

Treći broj „Lanterne“ predstavila je prof. dr. Marija Penić Penava s dubrovačkog sveučilišta. Između ostalog je kazala da je riječ o suvremenom časopisu 21 stoljeća, koji na jednostavan, ne do kraja znanstveni način obrađuje mnoge otočke teme i probleme. Za njegovu budućnost važno je da što više obrađuje aktualne i zanimljive teme, prije svega otočke, ali i one od šireg značaja, kazala je.

Novi broj ovog godišnjaka tiskan je na 207 stranica u 200 primjeraka. Treći broj „Lanterne“ obrađuje 33 teme, a u njegovu je izradu uključen 31, autor, što je najviše do sada, kazao je profesor Tonko Barčot, urednik časopisa. U glazbenom dijelu programa sudjelovao je profesor Damir Vlašić, koji je na klavijaturama izveo nekoliko skladbi velolučkog i hrvatskog skladatelja zabavne glazbe Vinka Barčota. Nakon službenog dijela priređeno je druženje uz domjenak .

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Program Adventa u Veloj Luci 2019-2020

U najljepšem razdoblju u godini, Općina Vela Luka i Turistička zajednica Vela Luka u suradnji s velolučkim udrugama i ustanovama organiziraju program božićno – novogodišnjih blagdana naziva „Advent u Veloj Luci 2019./2020.“, u sklopu kojeg vas očekuju razni kulturni, sportski i zabavni događaji. Manifestacija započinje sutra, 30, studenog „1. Adventskim […]