Otvorena Mala slobodna knjižnica

Administrator

Narodna knjižnica „Šime Vučetić” u suradnji sa svojim osnivačem Općinom Vela Luka svečano je otvorila Malu slobodnu knjižnicu. Knjižnica je postavljena u Žardinu, u centru Vele Luke.

U programu otvaranja sudjelovala su djeca Dječjeg vrtića Radost prigodnim recitacijama. U kućici s knjigama nalaze se slikovnice i priče namijenjene djeci te se mogu koristiti potpuno besplatno. Osim što se na ovaj način knjiga približava djeci želimo potaknuti i odgovornost prema čuvanju knjiga, dijeljenju i zajedništvu.

Malu slobodnu knjižnicu može se pronaći na karti Malih slobodnih knjižnica Hrvatske. Knjige se mogu posuditi u bilo koje doba dana i noći, ne treba platiti nikakvu članarinu, a poželjno je ostaviti neku svoju knjigu i tako obogatiti sadržaj kućice.

Pozivamo djecu na slobodno korištenje, ali i čuvanje kućice s knjigama.Podijeli, posudi, čuvaj, vrati, doniraj,knjige su ovdje za tebe, uživaj!

Izvor: NK Šime Vučetić

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

U susret prvom Maju

U organizaciji Foruma žena SDP-a Vele Luke u subotu je u Žardinu održano druženje uz glazbu i djeljenje pošnja s kobasicama. Forum žena po prvi puta organizira ovakvo druženje i kako kažu odaziv je bio veći od njihovih očekivanja, te se nadaju da će ovo postati tradicija. A za sljedeću […]