Otvorena izložba Vjekoslava Skledara naziva “Ja sam snaga”

Administrator

U petak, 24. svibnja je u konferencijskoj dvorani hotela Korkyra otvorena putujuća inspirativna izložba nagrađivanog fotografa Vjekoslava Skledara naziva “Ja sam snaga” koja je s ciljem destigmatizacije onkoloških pacijentica do sada obišla devet različitih lokacija diljem Hrvatske. Jedinstvena izložba koncipirana je od fotografskih portreta i životnih priča žena koje su se u jednom trenutku svog života suočile s dijagnozom maligne bolesti.

Izložbu je otvorila Katarina Gugić – Načelnica Općine Vela Luka. O samoj ideji izložbe govorila je Ivana Kalogjera, predsjednica Udruge žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same, a o važnosti njezine poruke Ivona Poljak, psihologinja na Odjelu za onkologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb.

U glazbenom dijelu programa sudjelovali su Nikola Tabain, učenik 4. razreda Osnovne glazbene škole Oliver Dragojević, uz pratnju učiteljice Dine Nobilo, i mali dječji zbor Osnovne škole Vela Luka, uz pratnju učitelja Bojana Pleše i voditeljice zbora učiteljice Marije Kristine Tomić. Program je moderirala Petra Surjan.

A u subotu 25. svibnja, Udruga Nismo same je organizirala “Zdravu kava s doktorima” s ciljem informiranja, educiranja, povećanja svijesti građana o važnosti prevencije te pružanja podrške onkološkim pacijenticama i njihovim obiteljima.

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

STOLNI TENIS: Prvenstvo Hrvatske u kategoriji najmlađih kadetkinja

Proteklog je vikenda u Donjoj Stubici održano Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu za kategoriju najmlađe kadetkinje. Stk Lučica plasirao se ekipno u sastavu: Romea Matas, Antea i Ema Tasovac. Pojedinačno su se plasirale Romea i Antea, ali je samo Romea sudjelovala u pojedinačnom dijelu turnira. Također, održano je natjecanje u […]