Otvorena izložba “Oliver u Luci/Luka u Oliveru”

Administrator
Foto: Anđela Šćepanović

Dana 27. srpnja u atriju Centra za kulturu otvorena je izložba “Oliver u Luci/Luka u Oliveru” čime je i službeno započela manifestacija “Trag u beskraju”, manifestacija pokrenuta prošle godine, u znak sjećanja na velikog glazbenog umjetnika Velolučanina Olivera Dragojevića.Izložba je koncipirana od 40 fotografija koje je ustupila njegova obitelj i njegovi bliski prijatelji, a popraćena je odabranim stihovima iz njegovih pjesama.

Izložbom se nastojalo prikazati neraskidivu vezu velikog glazbenika s Velom Lukom i koliko mu je ona značila, a ujedno čini temelj za daljnje prikupljanje dokumentarne građe vezane za Olivera i buduću memorijalnu zbirku.Na početku večeri okupljene je pozdravio dr.sc. Dinko Radić koji je pritom naveo naredno preoblikovanje prostora Centra za kulturu i postavljanje muzejske zbirke te interpretacijskog središta posvećenom Oliveru.Potom se posjetiteljima obratila autorica izložbe, viša kustosica Rada Dragojević Ćosović koja je kao cilj izložbe istaknula prikazivanje Olivera u opuštenom izdanju, daleko od svjetla reflektora i uloge velike zvijezde, kao i ukazivanje njegove ljubavi prema moru, ribolovu, brodovima, spontanom i opuštenom druženju s bliskim prijateljima.

Foto: Anđela Šćepanović

Povodom otvaranja izložbe okupljene je pozdravila i načelnica općine Vela Luka Katarina Gugić, koja se pritom zahvalila svima koji su pomogli pri realizaciji izložbe u prostoru u kojem će biti smještena Memorijalna zbirka “Oliver Dragojević”, projekt koji je pokrenut protekle dvije godine na inicijativu obitelji Dragojević uz pomoć Ministarstva kulture, a čiji se početak realizacije očekuje ove jeseni.Otvaranje je održano u ugodnoj atmosferi, uz poštivanje epidemioloških preporuka, a cjelokupan događaj s glazbenim izvedbama upotpunila je mješovita klapa Folklornog društva “Kumpanija”.Izložba “Oliver u Luci/Luka u Oliveru” može se pogledati radnim danom od 9 do 15 sati i od 17 do 21 sat te subotom od 10 do 13 sati, izložba će biti otvorena do 30. rujna.

Izvor: TZ Vela Luka

U Centru za kulturu otvorena je izložba pod nazivom Oliver u Luci/Luka u Oliveru autorice Rade Dragojević, više…

Gepostet von Cropix photo service Hanza media doo am Dienstag, 28. Juli 2020
Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Vela Luka obilježila dvije godine od odlaska Olivera

Datum 29.srpnja, čini se, bit će zauvijek dan u kojem će se Vela Luka, Hrvatska, pa i svijet prisjećati Olivera Dragojevića. Ove godine dvije je godine od kada nas je napustio naš stari morski vuk, glazbenik, pjevač, prijatelj i čovik. Vela Luka cijeli tjedan posvetila je svom Oliveru, no jučerašnji […]