Održano predstavljanje knjige „Oliver Dragojević: Trag u beskraju“ autora Zlatka Galla

Administrator
Foto: Anđela Šćepanović

U srijedu, 29. srpnja 2020. u atriju Centra za kulturu Vela Luka održano je predstavljanje knjige „Oliver Dragojević: Trag u beskraju“ autora Zlatka Galla. Zlatko Gall je novinar, pisac i glazbeni kritičar, kolumnist i komentator Slobodne Dalmacije, a ovo je njegova druga knjiga o Oliveru Dragojeviću.

Foto: Anđela Šćepanović

Predstavljajući svoju knjigu Zlatko Gall je govorio o Oliverovoj 50 godina dugoj karijeri, o fenomenu Oliverove popularnosti i o njegovoj sveprisutnosti i dvije godine nakon smrti. Njegova glazba i njegov glas imaju dozu izvanvremenosti. Oliverov glas je bio dodana vrijednost stihovima i glazbi, on je u pjesme unosio svoju muzikalnost, emocije, njegovom se glasu vjerovalo. Oliver je živio za glazbu, ona je bila njegov način života, a njegov glas i njegove pjesme nadživjet će sve nas.

Foto: Anđela Šćepanović

U razgovoru se Zlatko Gall osvrnuo na povezanost Olivera i njegove Vele Luke koja ga je oblikovala kao osobu i kao pjevača, o fenomenu veloluške muzikalnosti , o Oliverovom otočnom senzibilitetu i ljubavi prema moru te o njegovom glazbenom nasljeđu.Razgovor sa Zlatkom Gallom vodila je Anita Borovina, ravnateljica Narodne knjižnice „Šime Vučetić“.Predstavljanje knjige izvedbama Oliverovih pjesama sjajno su upotpunili Damir Vlašić i Ante Gelo.

Izvor: TZ Vela Luka

Foto: Anđela Šćepanović
Foto: Anđela Šćepanović
Podjeli ovaj sadržaj