Održani tradicionalni Trtajunovi tanci

Administrator
Bečka škola Foto: Anđela Šćepanović

Protekle subote u Hotelu Korkira su održani tradicionalni maškarani Trtajunovi tanci. Kao i svake godine birala se najbolja maska. Ove godine su prijavljene maske: Bečka škola, Drakula i Vražica, Emanuel i Elza, Espana, Gusari s otoka, Korona Virus, Mjestimično oblačno i My little pony.

Osim prijavljenih maškara na podiju hotela Korkire su se našle i druge maske poput vještica, hipija, bumbara, Pipi duge čarape, te ostale zanimljive maske.

Nakon što su se maske predstavile publici, svi stolovi su dobili glasačke listiće, te su svojim glasovima odlučili o pobjedniku. Publika je najviše glasova dala Bečkoj školi, nakon kojih slijede Espana, te Mjestimično oblačno.

Uslijedila je lutrija i zabava do jutarnjih sati. Cijelu večer je sve prisutne zabavljala grupa Vivas.

Fotogalerija:

DSC07668
« 1 od 60 »

Foto: Anđela Šćepanović/Radio Val

Osim ove manifestacije, Udruga za promicanje i očuvanje pokladnih običaja Trtajun je u sklopu ovogodišnjih poklada 18. siječnja organizirala 11. Smotru Karnevalskih udruga otoka Korčule u sklopu koje je načelnica Općine Katarina Gugić predala ključ Općine Udruzi Trtajun.

Foto: Trtajun
Foto: Trtajun

Prije dva tjedna su posjetili Udrugu Cvitić gdje su imali maškaranu zabavu. S Dječjim vrtićem Radost organizirali su maškaranu povorku kroz Velu Luku, te mini disco u Žardinu. Također su gostovali na brojnim pokladnim događanjima van Vele Luke.

Foto: Trtajun
Foto: Trtajun

Sutra, na pokladni utorak se održava zadnja manifestacija ovih poklada. Velom Lukom će prošetati maškarana povorka, osudit će se i spalit krnovalica, te održat maškarana zabava u hotelu Jadran.

Tekst: Anđela Šćepanović/Radio Val

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Godišnji plan raspisivanja natječaja za financiranje programa ili projekata udruga Općine Vela Luka u 2020. godini

REPUBLIKA HRVATSKA DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA OPĆINA VELA LUKA Upravni odjel za društvene djelatnosti, poljoprivredu i gospodarstvo KLASA: 400-08/20-01/006 URBROJ: 2138/05-05/1-20-01 Vela Luka, 21. veljače 2020.g. Predmet: Godišnji plan raspisivanja natječaja za financiranje programa ili projekata udruga Općine Vela Luka u 2020. godini I Na temelju čl. 7. i 14. Pravilnika o […]
Foto: Pixabay