Održane radionice izrade lumblije za sve dobne skupine

Administrator
Foto: Anđela Šćepanović

U sklopu manifestacije Stajun od lumblije 2019, u Veloj Luci su održane radionice izrade lumblije za sve dobne skupine.

Manifestacija je otvorena ove srijede radionicom u Dječjem vrtiću radost. Razigrani mališani predškolske grupe “Snjeguljica” uz smjeh i pjesmu zamijesili su svoje prve lumblije. Mališanima su pomogli ravnateljica Miranda i tete Sanja, Tihana i Vinka, a kuharica Miranda se pobrinula da sve bude prema “tajnom receptu”

Mališani DV Radost su ovog petka na natjecanju za Zlatnu lumbliju odnijeli priznanje za najbolje uređeno izložbeno mjesto.

Foto: TZ Vela Luka

Istog dana u popodnevnim satima pod vodstvom Leonide Grbin u hotelu Korkyra je održana radionica izrade lumblije. Izrađene lumblije su se mogle kušati ovog petka na natjecanju za Zlatnu lumbliju u Centru za kulturu Vela Luka.

Foto: TZ Vela Luka

Radionica izrade lumblije za osnovnoškolce je održana u OŠ Vela Luka proteklog četvrtka, a izrađene lumblije su bile u prodaji, te na natjecanju za izbor Zlatne lumblije 2019. Dok su se lumblije pekle, održano je zanimljivo predavanje prof. Tonka Barčota “Svisvetski običaji i tradicija izrade lumblije”.

Foto: TZ Vela Luka

Posljednja radionica ove gastro manifestacije je održana proteklog petka u Domu za starije i nemoćne Vela Luka, a za što su se pobrinuli članovi Crvenog Križa Korčula. Ipak mladi su naučili od starijih, a svi se zajedno odlično zabavili.

Foto: CK Korčula
Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Natječaj za institucionalnu potporu udrugama u području sporta u 2020. godini

Upravni odjel za društvene djelatnosti, poljoprivredu i gospodarstvo Općine Vela Luka na temelju članka 4. i 6. Pravilnika o financiranju programa, projekata i manifestacija koje provode organizacije civilnog društva (Sl. glasnik Općine Vela Luka br. 13/2018), članka 33. Zakona o udrugama (NN 74/14) i članka 74. i 76. Zakona o […]