Održana svečana sjednica u povodu blagdana sv. Josipa i Dana Općine Vela Luka

Administrator

Svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu Dana Općine Vela Luka i blagdana sv. Josipa nebeskog zaštitnika naše Općine, održana je u subotu, 17. ožujka 2018.g. u galeriji Centra za kulturu Vela Luka.
Sjednicu je vodio predsjednik Općinskog vijeća Zoran Manestar uz pomoć tajnika Općinskog vijeća Vanja Žuvele.
Svojom nazočnošću svečanu sjednicu su uveličali zamjenica župana Dubrovačko-neretvanske županije Žaklina Marević, saborska zastupnica Sabina Glasovac, zamjenik gradonačenika Korčule Ivan Šale, načelnik Blata Ante Šeparović, Lumbarde Igor Kršinić, općinski vijećnici i dužnosnici, laureati općinskih javnih priznanja, ravnatelji ustanova i drugih tijela javne uprave kao i brojni drugi uzvanici i gosti.

Na samom početku sjednice, a nakon intoniranja himne Lijepa naša domovina i odavanja počasti minutom šutnje našim pokojnima, predsjednik vijeća Zoran Manestar je pozdravio sve nazočne, te se u pozdravnom govoru osvrnuo na rad Općinskog vijeća u proteklom periodu. Istaknuo je angažiranost općinskih vijećnika i dobar rada Općinskog vijeća.

Općinska načelnica Katarina Bikić je u svom pozdravnom i prigodnom govoru istaknula značajne razvojne projekte kao i potrebnu suradnju na svim razinama. Posebno je istakla proširenje vodovodne mreže od Plitvina do Stračinčice, planiranu izgradanju 11 novih trafo-stanica u suradnji sa HEP-om. Također. Istakla je zajednički projekt sa općinom Blato na sanaciji deponija Sitnica. Najavila je izgradnju reciklažnog dvorišta u poduzetničkoj zoni, uređenje šetnica u centru mjesta, izradu projekte dokumentacije za sekundarnu mrežu sustava za odvodnju otpadnih voda. Spomenula je i značajni projekt izgradnje marine čiji se početak očekuje u ovoj godini. Na kraju je svim mještanima, vijećnicima i laureatima općinskih javnih priznanja čestitala Dan Općine i blagdan sv. Josipa.

Nakon obraćanja općinske načelnice skupu su se pozdravnim govorom obratile uvažene gošće; saborska zastupnica Sabina Glasovac i zamjenica župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikolina Marević.

U nastavku sjednice predsjednik Općinskog vijeća Zoran Manestar i predsjednica Odbora za šport, kulturu i tehničku kulturu Silvija Pećanac Bačić su dodjelili plakete najuspješnijim naše Općine u 2017. godini. Javno priznanje najuspješnijim velolučkim sportašima 2017. godine su ponijeli: Antonio Šeparović, veslač, junior, VK Ošjak – najuspješniji sportaš Vele Luke za 2017. godinu; Josipa Jurković, veslačica, juniorka, VK Ošjak – najuspješnija sportašica Vele Luke za 2017. godinu, STK “Lučica” – muška seniorska ekipa u sastavu Deni Berković, Antonio Franulović, Ivan Šeparović, Nikola Žuvela, Mirko Dragojević, Marko Matas – najuspješnija muška sportska ekipa u 2017. godini i posada dvojca na pariće VK Ošjak za mlađe juniore u sastavu Stipe Borovina i Antonio Burmas – najuspješnija sportska posada u 2017. godini .

Nakon što su najuspješnijim sportašima uručene prigodne plakete, pristupilo se dodjeli općinskih javnih priznanja. Predsjednik Odbora za dodjelu javnih priznanja Tonko Barčot je pročitao obrazloženja ovogodišnjih laureata javnih priznanja Općine. Predsjednik općinskog vijeća Zoran Manestar je uručio svečane diplome ovogodišnjim laureatima, kao i priznanje za životno djelo – golubicu općine Vela Luka.

Javno priznanje za dugogodišnje javno djelovanje za najmanje 20 godina kontinuiranog rada dodjeljeno je plesačkoj sekciji “Mafrina” FD Kumpanija povodom 40 godina rada.
Javno priznanje za kolektivno izvanredno postignuće u protekloj 2017. godini dodjeljeno je sestrama Ivani i Josipi Jurković – za osvojene zlatne medalje na europskom i svjetskom juniorskom prvenstvu u veslanju. Zbog spriječenosti sestara Jurković, priznanje će im biti uručeno naknadno, a na sjednici je pročitano pismo zahvale.
Javno priznanje za životno djelo – golubica općine Vela Luka – osobama zaslužnim za dobrobit Vele Luke dodjeljeno je
č.s. Tješimiri Bešlić – redovnici reda sv. Dominika – za njezin doprinos društvenom životu mjesta i humana djela.

U kulturno-umjetničkom djelu programa svečane sjednice sudjelovala je mješovita klapa FD Kumpanije pod vodstvom Janesa Vlašića, kao i klarinetisti OGŠ Vela Luka Danko Stipković i Luka Farčić uz pratnju korepetitorice Dine Nobilo (mentor prof. Gabrijel Tomić).

Tekst: Općina Vela Luka

Foto: Anđela Šćepanović

 

 

Podjeli ovaj sadržaj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Next Post

Luški petak: Mafrina

Gosti u programu Radija Val Vela Luka, ovog petka 23.ožujka, u emisiji „Luški petak“ bili su Želimir Maričić dugogodišnji voditelj „Mafrine“, plesnog odjela FD „Kumpanija“ i Merica Cetinić članica i plesačica „Mafrine“, te članica Upravnog odbora FD „Kumpanija“.