Održan Slatki festival u Veloj Luci

Administrator

Jučer je održan prvi Slatki festival u Veloj Luci, dojmovi se još nisu u potpunosti slegli, ali mi mislimo da je bilo odlično!
Učenici, naši dragi kuhari, koji su okosnica i nit vodilja ove manifestacije, sretni su i zadovoljni, a to nam je najvažnije. Jedan od razloga za sreću je i prva nagrada koju su naši učenici osvojili, i to za najbolju pršuratu – još jednom čestitke od srca.

Foto: Anđela Šćepanović

Ekipu Srednje škole Vela Luka činili su: Dino Vapenski, Lea Berković, Antonija Lovrenović-Šarić, Marija Šeparović i Ana Kočka. Naši dragi gosti, koji su posjetili Slatki festival, bili su oduševljeni stolnjacima, pregačama, kuhačama – e pa i to je djelo učenika, koje je vodio Maro Krile iz Umjetničke škole Luke Sorkočevića Dubrovnik (Laura Martinović, Stella Burđelis, Lorena Madeško). Također, spomenuta škola iz Dubrovnika je partner ovoga projekta te su bili zaduženi za dizajn vizualnoga identiteta festivala, što su, ako možemo primijetiti, odradili maestralno – hvala.

Da se zahvalimo još jednom svima koji su pomogli u organizaciji.
Festival se održao u atriju Centra za kulturu, u organizaciji prostora nam je pomogla Općina, načelnica Katarina Gugić, hvala Centru za kulturu i hvala načelnici. Nakon što smo osigurali prostor, trebali su nam struja, stolovi, reflektori… Struja – knjižnica – Anita Borovina – hvala. Stolove donijeli, složili, riješili rasvjetu – Luško lito – Željko Maričić – hvala. Turističkoj zajednici Vela Luka, Dorijanu Dragojeviću i Nikolini Oreb, hvala za pomoć u koordinaciji i promociji.

I baš veliko HVALA sudionicima, odnosno natjecateljima, koji su se odvažili i podržali ovu našu manifestaciju, a to su: Liga protiv raka, ogranak Vela Luka (nevjerojatno uigran tim koji izrađuje pršurate i hrstule na zavidnoj – profesionalnoj razini, gospođe: Senka, Tamara, Bistra, Marija P., Marija V., Luca, Tonka i Arminija), Udruga likovno stvaralaštvo Vele Luke, Sandra Baničević i naravno – zvijezda večeri – Ivan Mikulandra (koji nam je ukazao da i muškarci savršeno barataju lazanjarom), OPG Baničević, Marija i Jakica Baničević, koje su nam nagradu za najbolju hrstulu odnijele u Smokvicu.

Tijekom natjecanja sve prisutne zabavljala je klapa Proizd! Zahvaljujemo na svakoj pjesmi.

Natjecanje se vodilo pod budnim okom stručnog žirija koji su činile Sanda Vlašić, Nikolina Oreb i Mladenka Padovan – hvala. I naravno, hvala svima koji su posjetili naš (prvi) Slatki festival, nadamo se da ste uživali i vidimo se dogodine!

Tekst: Srednja škola Vela Luka

Foto: Anđela Šćepanović

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Obavijest o izvođenju radova

Obavještavaju se građani da će u ponedjeljak 07.10.2019.g. započeti izvođenje radova na iskopu kanala za polaganje kabela elektroenergetske mreže. Radovi će se izvoditi na makadamskoj cesti od novoizgrađene trafostanice Gradina-Bad do prvih kuća u istočnom dijela uvale Stračinčica, odnosno do kuće obitelji Prižmić Struce. Očekivano trajanje predmetnih radova je 30 […]