Događanja

Održan prvi Dan karijera u Veloj Luci

U organizaciji Srednje škole Vela Luka, održan je prošlog petka, 31.travnja 2017., prvi put Dan karijera u Veloj Luci. Organiziranjem Dana karijera želi se potaknuti sve sudionike na promišljanje o važnosti ljudskih potencijala, kao preduvjeta za uspješno zapošljavanje. Dan karijera namjenjen je za sve potencijalne radnike, zaposlene i nezaposlene, učenike i studente, kao i sve ostale zainteresirane koji su tog dana imali priliku za ostvariti neposredan kontakt s poslodavcima. Svrha Dana karijera je poticanje na aktivnost u traženju zaposlenja te omogućavanje partnerstva svih sudionika na tržištu rada.

Na početku se prisutnim učenicima i svim zainteresiranim mještanima i gostima obratila ravnateljica Srednje škole Vela Luka prof. Ofelija Dragojević, zatim Općinski načelnik Tonko Gugić Bakan i Davorko Obuljen zamjenik župana Dubrovačko neretvanske županije.

Na Danu karijera održane su dvije panel diskusije, a nakon toga je održan i sajam poslodavaca.

Panel diskusije vodio je prof. Josip Cvitan, a u prvoj panel diskusiji govorili su  Helena Brčić iz agencije DUNEA iz Dubrovnika, zatim Nikolina Trojanović iz Hrvatske gospodarske komore Dubrovnik, Nikša Kalafatović iz Obrtničke komore naše županije, zatim Mario Lozica iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Korčula, docent dr.sc. Ivana Bilić iz Ekonomskog fakulteta u Splitu i Davorko Obuljen zamjenik župana.

U drugoj panel diskusiji govorili su Marko Padovan iz poduzeća Tim bolje, zatim Marija Žuvela iz uljare Fanito, Jerko Andrijić iz poduzeća Radež d.d. Blato i Marijan Kegalj iz Electronic Security i Junior Chamber International iz Splita.

Nakon panel diskusija, zainteresirani, učenici, studenti i nezaposleni mogli su razgledati štandove i razgovarati s poslodavcima o mogućnosti zaposlenja i kadrovima za koje će biti potrebe u budućnosti.

Foto: Igor Surjan

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *