Održan lignjolov u organizacij DSRR “Zubatac”

Administrator
Foto: Anđela Šćepanović

U subotu 11. siječnja je održan već tradicionalni “Lignjolov” u organizaciji Društva sportskih ronilaca i ribolovaca “Zubatac”.

Iako se Lignjolov održava svake godine kroz 12 mjesec sklopu programa “Advent u Veloj Luci”, protekli mjesec je zbog loših vremenskih uvjeta više puta odgođen, pa je tako Lignjolov 2019. održan u siječnju 2020. godine.

Velolučki lignjolovci su napokon dočekali vremensku prognozu savršenu za izlazak sa svojim brodicama na more. Ukupno 19 lignjolovaca je sudjelovalo na četvrtom po redu Lignjolovu s ukupnim ulovom od oko 8 kilograma liganja. Oko 20 sati su se lignjolovci okupili s ulovom u cafe baru Fjaka čiju punu podršku i pomoć ima klub u organizaciji Lignjolova.

U cafe baru Fjaka je održano vaganje, proglašenje pobjednika i dodjela nagrada. A nakon toga je sljedila priprema liganja i fešta.

Najbolji lignjolovci ove godine su bili:

1. Bruno Dragojević i Robert Borovina – 2,59kg

2. Andriana i Nikša Žuvela – 1,84kg

3. Dario Žabica i Antonio Franulović – 1,22kg

A najveću lignju su ulovili:

Filip Dragojević i Tomislav Jukica – 0,73kg

Foto: Anđela Šćepanović

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Mareta obilježava deset godina rada

Gosti u programu Radija Val Vela Luka, ovog petka 24.siječnja 2020., u emisiji „Luški petak“ bili su Dalibor Vlašić predsjednik i Frano Vlašić tajnik HPD Mareta. Povod razgovora bilo je obilježavanje 10-te godišnjice rada HPD Mareta. Oni su govorili o radu HPD Mareta kroz proteklih 10 godina i izdvojili najvažnija […]