Trtajun kroz Noć Vele spile dočarao prapovijesno doba

Administrator

U sklopu dana Vele spile koji su održani  od 10. do 13. kolovoza, protekle subote u Veloj Luci je održana i Noć Vele spile. Udruga za promicanje pokladnih običaja Trtajun je u suradnji sa Turističkom zajednicom, Udrugom Luško lito, te Centarom za kulturu Vela Luka osmislila Noć Vele spile. Ovom manifestacijom se pokušalo dočarati život u prapovijesnim epohama s naglaskom na nekadašnje prehrambene navike. Oko 22 sata Velom Lukom su krenule dvije povorke, jedna iz Bada, te druga iz Kalih. Te dvije povorke su se susrele u centru Vele Luke gdje se pokušala dočarati prapovijest, održan je prigodan program, te su velolučani i turisti mogli kušati hranu koju je pripremila ova “prapovijesna” ekipa.
Zabava je potrajala do kasno u noć.

Inače, udruga Trtajun je jos 2007. godine po prvi puta organizirala “Vecer babe i dide”, nakon čega je nekoliko puta s prigodnom kostimografijom i scenografijom rekonstruirala različite prapovijesne epohe i djelatnosti vezane uz drevno stanovništvo Vele spile.

Galerija 1

Galerija 2

Foto: Andjela Scepanovic

Podjeli ovaj sadržaj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Next Post

Gosti u radiju povodom Dana Korčulanskog maslinova ulja

Gosti u programu Radija Val Vela Luka, ove srijede 6.9.2017., bili su Ranko Surjan predsjednik Udruge maslinara Vela Luka i Barbara Mirošević, potpredsjednica Udruge. Povod razgovora bila je organizacija manifestacije „Dani Korčulanskog maslinova ulja“ koju udruga maslinara Vela Luka organizira u Veloj Luci od 7.-9.09.2017.godine. Oni su govorili o programu […]