Mala mafrina nastupila povodom Međunardonog dana muzeja

Administrator
NASTUP MALE MAFRINE POVODOM MEĐUNARODNOG DANA MUZEJA 18. 5. 2022. Foto: Anđela Šćepanović

Sekcija za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva povodom Međunarodnog dana muzeja organizirala je Edukativnu muzejsku akciju. Iako gotovo stavljena pred zid, čak i u najizazovnijim trenutcima, kultura kao kapljica vode uspijeva pronaći put prema korisnicima te nalazi pravi balans između virtualnog i stvarnog. Tako i ova akcija neprekidno traje već 27 godina, prkoseći pandemiji, potresu i drugim poteškoćama.

Ovogodišnji muzej domaćin je Muzej Cetinske krajine – Sinj koji je zamolio muzeje i muzejima srodne ustanove za PLES, a njih čak 52 diljem Republike Hrvatske rado je prihvatilo ponudu. U akciju se uključio i Centar za kulturu Vela Luka u suradnji s Dječjim vrtićem “Radost”. Folklorna skupina „Mala Mafrina“ koja djeluje u sklopu Dječjeg vrtića „Radost“ i izvodi s vrtićkim uzrastom tradicionalne velolučke plesove, povodom Međunarodnog dana muzeja 18. 5. u 10 sati pred Župnom crkvom sv. Josipa izvela je nekoliko starih velolučkih plesova uz pratnju harmonike. Mali plesači su bili odjeveni u tradicijsku velolučku narodnu nošnju, a događaju su nazočili roditelji, bake i drugi mještani.

Izvor: Centar za Kulturu Vela Luka

Foto galerija

Foto: Anđela Šćepanović

VIDEO CIJELOG NASTUPA

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Kadetkinje STK Lučica na državnom prvenstvu u Puli

Proteklog tjedna, 13.05 kadetkinje Stk Lučica nastupile su na ekipnom državnom prvenstvu u Puli. Kadetkinje Stk Lučica su temeljem osvojenog prvog mjesta u Dalmaciji dobile ulaznicu na državno prvenstvo na kojem su izborili šesto mjesto u Republici Hrvatskoj.Ekipu su sačinjavale Lara Matas, Rina Žuvela, Franka Dragojević i Romea Matas. Iako […]