Glavni godišnji javni nastup FD Kumpanija

Administrator

Blagdan svetog Josipa i Dan Općine Vela Luka obilježen je tradicionalno ponajprije svečanim euharistijskim slavljem i procesijom te potom glavnim godišnjim javnim nastupom Folklornog društva Kumpanija.

FD Kumpanija – Sv. Josip 2024

Bila je to prigoda da se prezentiraju svi odjeli društva. Članovi sekcije Mafrina su uz tradicionalnu „Mafrinu“ izveli „Traškun“„ najstariji luški ples te „Dva pasa“ i „Pritilicu“. Skupina srednjeg uzrasta izvela je ples „Šega-Šega“ dok su najmlađi otplesali „Pokladne tance“, „Četiri pasa“ i „Pritilicu“.

U završnici nastupa mafrinašice su s kumpanjolima zaplesali „Tanac“. S izvedbom starih veloluških pjesama nastup je uveličala klapa F.D Kumpanija.

Folklorno društvo Kumpanija je i ovom prigodom pokazalo kako se njeguju stari plesovi i pjesme našeg mjesta, a mladi plesači su zalog da će se isto nastaviti i u budućnosti.

Izvor: Općina Vela Luka

Više fotografija pogledajte na facebook stranici FD Kumpanija.

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Tematsko vođenje "Upoznajmo kulturno-povijesne znamenitosti u središtu našeg mjesta"

U sklopu obilježavanja Dana Općine i blagdana sv. Josipa u Veloj Luci u srijedu 20. 3. i petak 22. 3. 2024. organizirano je tematsko vođenje “Upoznajmo kulturno-povijesne znamenitosti u središtu našeg mjesta” na kojem su sudjelovali učenici osmih razreda Osnovne škole Vela Luka u pratnji djelatnika škole Katarine Curač i […]