Gosti u Radiju Val PROGRAM RADIJA VAL

Velolučani u svijetu

U srijedu, 5. rujna 2018. godine smo u Radiju Val Vela Luka realizirali još jedan radio most s Hrvatskim Radio satom, Radiom 6eba u gradu Pertu u Zapadnoj Australiji. Ovo je već više od 17 godina da svake prve srijede u mjesecu realiziramo emisiju „Velolučani u svijetu“ za naše iseljenike u Australiji. Inače prvo javljanje ostvarili smo u  4. mjesecu 2001. godine i od tada se svake prve srijede u mjesecu čujemo na zadovoljstvo svih slušatelja. Ovaj radio most zaokupio je i privukao slušatelje, stvorio navike i uveliko doprinio zbližavanju naših ljudi u Veloj Luci i rodbine, sa iseljenicima u Australiji, ali isto tako i iseljenika između sebe.

U ovom radio mostu sudjelovali su u Radiju Val Vela Luka Tina Vlašić, Igor Surjan i gosti Darinka Ravlić Mengo i Len koji inače žive u Pertu, ali su ovih dana bili u Veloj Luci.

U Hrvatskom Radio satu, Radiju 6eba u Australiji bio je voditelj Tugomir Matoković. Po komentarima slušatelja Hrvatskog Radio Sata u Perthu, znamo da ovaj radio most rado slušaju ne samo Velolučani i otočani iz susjednih mjesta, već i mnogi drugi Hrvati u Australiji.

Tekst: TS