Gosti u Radiju Val

Tko pita ne skita o radu općine u protekle četiri godine

Gosti u programu Radija Val Vela Luka, ovog petka 28. travnja, u emisiji „Tko pita ne skita“ bili su općinski načelnik Tonko Gugić Bakan, Dragiša Barčot, dosadašnji predsjednik Općinskog vijeća i Katarina Bikić dosadašnja vijećnica u Općinskom vijeću Vele Luke. Povod razgovora bio je informiranje mještana i osvrt na rad Općine i Općinskog vijeća Vele Luke. Tonko Gugić je govorio o radu Općine u protekle četiri godine, investicijama od 139 milijuna kuna u razne projekte infrastrukture, kao što su izgradnja ceste do novog trajektnog pristaništa, uređenju nerazvrstanih cesta, proširenju vodovodne mreže do uvale Stračinčica, proširenju elektroopskrbe, sanaciji deponija Sitnica, puštanju u rad kanalizacije, sportske dvorane, zatim izradi bitnih dokumenata kao što su Strategija razvoja turizma, izmjenama i dopunama Prostornog plana i planovima uređenja prostora.

Dragiša Barčot je govorio o radu Općinskog vijeća, izrazio je zadovoljstvo s radom i odnosima među političkim strankama i vijećnicima. Govorio je o raznim kompromisima u postizanju zajedništva u donošenju odluka na Općinskom vijeću.

Katarina Bikić je kao najmlađa vijećnica govorila o svom viđenju rada Općinskog vijeća. Kao predsjednica Socijalnog vijeća govorila je o Socijalnom programu, programu Pomoć zajednici, izdvajanjima za socijalnu skrb, potpori za novorođenu djecu, izdvajanjima za 87 stipendija u protekle četiri godine i sufinannciranju medicinske službe u Veloj Luci. Na kraju su svima čestitali 1. svibnja Međunarodni praznik rada. Razgovor je vodio Tonči Surjan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *