Prof.dr.Josip Žuvela u Radiju Val Vela Luka

Administrator

Gost u programu Radija Val Vela Luka, ovog petka 28.listopada 2022., u emisiji „Tko pita ne skita“ bio je prof. dr. Josip Žuvela, rođeni Velolučanin, koji živi i radi u Dubrovniku,  savjetnik i instruktor za gastronomiju i ugostiteljstvo, profesor na Sveučilištu u Dubrovniku, dobitnik brojnih priznanja i nagrada, autor mnogih knjiga, te nositelj titule Viteza sredozemnih i europskih regija. Povod razgovora bila je manifestacija „Stajun od lumblije 2022.“ koja se od 22. do 29 listopada održava u Veloj Luci. On je govorio o kolaču Lumblija koja se priprema povodom blagdana Svih svetih, opisao postupak uz nekoliko savjeta u pripremi lumblije, govorio o značaju tradicionalnih jela koja su pripremale naše bake, te mogućnostima obogaćivanja gastronomke ponude našeg kraja izvornim domaćim jelima.

Prof.Žuvela će danas u Centru za kulturu Vela Luka predvoditi stručni ocjenjivački žiri za izbor Zlatne lumblije Vele Luke 2022. Razgovor je vodio Tonči Surjan.

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Stajun od lumblije u Osnovnoj školi

 Osnovna škola Vela Luka ove se godine uključila u program manifestacije Stajun od lumblije sa radionicom izrade lumblije članova učeničke zadruge Meja, natjecanjem u izradi kolača “Mastercake” i promocijom zdravog načina prehrane pod nazivom “Zdrava marenda”.Prenosimo njihovu objavu:”U četvrtak, 27. listopada 2022. u našoj školi tradicionalno je održana manifestacija Zdrava […]