LUŠKI PETAK: Merica Cetinić dobitnica Javnog priznanja

Administrator

Gošća u programu Radija Val Vela Luka, ovog petka 24.ožujka 2023., u emisiji „Luški petak“ bila je Merica Cetinić, dobitnicia Javnog priznanja općine Vela Luka za dugogodišnje javno djelovanje fizičkim osobama za najmanje 40 godina uzornog kontinuiranog djelovanja na području općine i dugogodišnji rad na očuvanju kulturne baštine Vele Luke.

Ona je govorila o svom pedesetogodišnjem radu na očuvanju plesne baštine našeg mjesta u folklornoj sekciji „Mafrina“, Folklornom društvu „Kumpanija“, zatim u radu drugih društava  od kojih je istaknula Udrugu za očuvanje i promicanje pokladnih običaja „Trtajun“, planinarsko društvo „Mareta“, kao i akcije čišćenja plaža i okolice Vele Luke, u organizaciji Turističke zajednice, te najnovije snimanje video spota s grupom Viva za pjesmu Prava rič. Na kraju se zahvalila svima na suradni istaknuvši brata Zorana koji također dugi niz godina doprinosi očuvanju kulturne baštine Vele Luke. Razgovor je vodio Tonči Surjan.

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Održana početna konferencija projekta „Pomažemo zajedno“

U utorak, 28.3. s početkom u 11:00 sati u konferencijskoj sali hotela „Korkyra“ održana je početna konferencija projekta „Pomažemo zajedno“. Konferenciju su vodile Jasna Maričić i Nikolina Surjan, a prisutne je pozdravila i Katarina Gugić, načelnica Općine Vela Luka. Općina Vela Luka je ujedno i nositelj projekta. Konferenciji su nazočili […]