Zaključci sjednice Stožera civilne zaštite općine Vela Luka

Administrator
Foto: Pixabay

Danas, 13. ožujka 2020. g., održan je sastanak Stožera civilne zaštite općine Vela Luka, na kojem su donijeti slijedeći zaključci i preporuke:

1.Preporuka je da se odgode sva javna okupljanja na području Općine u skladu sa preporukama Stožera civilne zaštite DNŽ.

2.Odgoda nastave biti će u Osnovnoj školi Vela Luka sukladno uputama predsjednika Vlade i nadležnog ministarstva

3.Također, u Srednjoj školi Vela Luka se od ponedjeljka 16.3.2020. neće održavati redovna nastava u školi.

Za učenike srednjih škola svaki dan će biti definiran raspored i pripremljeni sadržaji za online nastavu za osnovni pakte predmeta od 4 do 5 sati dnevno. Predmeti koji nisu u osnovnom paketu održavat će se 5. i 6. satovima u danu. Više informacija na http://ss-vela-luka.skole.hr/

4. Dječji vrtić Radost biti će i dalje otvoren za djecu čiji roditelji ne mogu osigurati boravak kod kuće. Roditeljima djece koja pohađaju Dječji vrtić “Radost” i koji mogu osigurati boravak djece kod kuće preporučujemo da djecu ne upućuju u vrtić.

5.Mještanima se ,umjesto osobnih dolazaka u općinske službe i ustanove, preporuča korištenje telefonske i pisane komunikacije, a na web stranici Općine Vela Luka (www.velaluka.hr) u rubrici kontakti možete pronaći sve potrebne telefonske brojeve.

6.Potrebno je biti na oprezu, ali nije potrebno dizati paniku koja je u ovakvim situacijama najlošiji saveznik. Apeliramo na mještane da ne nasjedaju na neprovjerene vijesti i poluinformacije, a na našim stranicama i putem medija ćemo redovno i na vrijeme objavljivati sve relevantne informacije. U stalnom smo kontaktu sa Stožerom civilne zaštite DNŽ, a zamjenik načelnice i načelnik stožera civilne zaštite Općine Vela Luka Dragiša Barčot sutra će prisustvovati sastanku koji je sazvao župan Nikola Dobroslavić u Dubroniku, kako bi raspravili aktualnu situaciju vezano uz koronavirus u Hrvatskoj.

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Odgoda radionica za nezaposlene mlade otoka Korčule

Zbog razvoja situacije i povećanja mjera opreza zbog opasnosti od širenja virusa COVID-19, odgađaju se radionice za nezaposlene mlade s otoka Korčule „Inovativne metode organizacije događaja“ i „Razvoj vještina organizacije događaja“ u sklopu ESF projekta „Uči dalje!“ predviđene za održavanje u ponedjeljak i utorak 16. i 17. ožujka 2020. u […]