Uputa za korištenje usluge e-Propusnica

Administrator
Ilustracija: Pixabay

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je 01.travnja 2020. g. Odluku o e-Propusnici. 

U sukadu s ovom Odlukom, prilikom ulaska i izlaska s područja prebivališta ili stalnog boravka u Republici Hrvatskoj moraju se posjedovati valjanu propusnicu izdanu kroz sustav e-Propusnice. 

Korištenje usluga sustava e-Građani omogućuje se građanima jednostavno slanje zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem nove usluge e-Propusnica.

Svi oni koji do sada nisu koristili sustav e-Građani mogu se obratiti u poslovnicu Fine gdje će dobiti Obrazac – Pristupnica za ePASS koji treba ispuniti kako bi dobili aktivacijski kod za pristup sustavu e-Građani. Obrazac – Pristupnica za ePASS može se preuzeti i sa stranice epass.gov.hr. Popunjeni primjerak preuzetog obrasca treba donijeti u najbližu poslovnicu Fine. Za identifikaciju ponesite važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu te Vaš OIB.

Od 6. travnja 2020. napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka moguće je samo s e-Propusnicama.  Sve izdane fizičke propusnice koje vrijede do daljnjega ili do datuma nakon 06. travnja više neće vrijediti i potrebno ih je zamjeniti e-Propusnicom.

Molimo građane: Budite odgovorni, zatražite propusnice za isključivo neodgodive i nužne situacije i poslove! Čuvajte Vaše zdravlje i zdravlje Vaših najbližih!

Stožer civilne zaštite Općine Vela Luka

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Požar na području Smokvice se proširio

Požar koji je u nedjelju rano ujutro buknuo u Općini Smokvica na Korčuli tijekom dana se proširio zbog jakog vjetra i guste borove šume te do večeri nije stavljen pod nadzor, ali kuće nisu ugrožene, potvrdio je Hini u nedjelju navečer županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.   Simović je naveo […]