Priopćenje Stožera civilne zaštite DNŽ – 16. ožujka 2020. godine

Administrator
Ilustracija: Pixabay

Do 16. ožujka 2020. godine Službi za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije ukupno je pristiglo rješenja graničnih sanitarnih inspektora o nadzoru 455 osoba. 

Od toga nad 205 osoba završen je zdravstveni nadzor i sve osobe nisu imale simptoma na koronavirusnu infekciju. Trenutno se provodi zdravstveni nadzor nad 86 osobe koje su kućnoj samoizolaciji. Dvije osobe su još uvijek  u karanteni. 

U ovom trenutku u Općoj bolnici Dubrovnik je hospitalizirana i u izolaciji jedna muška osoba, hrvatski državljanin, kojem je uzet uzorak na COVID-19 infekciju. 

Prema podacima Lučkih uprava na području DNŽ nije bilo uplovljavanja većih brodova sa stranim putnicima. Trenutno se u luci Dubrovnik Gruž nalazi jedrilica koja je uplovila jučer iz Grčke s dvoje članova posade, muškarcem i ženom, koji su u samoizolaciji i njihov povratak u Grčku očekuje se sutra zrakoplovom iz Zračne luke Dubrovnik. 

U Zračnu luku Dubrovnik danas tijekom dana u redovnom međunarodnom zračnom prometu sletio je jedino zrakoplov British Airways-a. Na letu BA2680 iz Londona je bilo 26 putnika i svi su pregledani od strane graničnih sanitarnih inspektora. 

Zračna luka Dubrovnik danas očekuje još letove Croatia Airlines iz Zagreba i letove charter prijevoznika Freebird Airlines Europe za kojeg danas očekujemo da neće imati putnika u dolasku već samo u odlasku. 

U iduća tri dana Zračna luka Dubrovnik očekuje manji promet pa će tako sutra, 17.03.2020, osim Croatia Airlines i Trade Air-a koji lete na domaćim destinacijama letjeti još samo Aegean Airliens prema Ateni. U srijedu, 18.03.2020 je slična situacija i na međunarodnim linijama prometovat će samo British Airways za London i Turkish Airlines za Istanbul. U četvrtak se očekuje samo let Turkish Airlinesa za Istanbul dok će Croatia Airlines prometovati na domaćim letovima za/iz Zagreba.

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

Prekinuta autobusna linija Vela Luka - Zagreb prijevoznika Arriva

Autobusna linija 18:30 Vela Luka-Zagreb od 16.03.2020. ne prometuje do daljnjega, dok je zadnji polazak linije 19:30 Zagreb-Vela Luka 17.03.2020 Izvor: Arriva Hrvatska