OBAVIJEST – TRAG U BESKRAJU – Privremena regulacija prometa i ostale upute

Administrator

Pripreme za manifestaciju „Trag u beskraju“ u 2022.g. su u završnoj fazi i teku prema planovima. Sama manifestacija je svake godine sve zahtjevnija i zauzima dosta pješačkih i parkirališnih površina. Zauzimanjem takvih površina gužve u prometu su neizbježne. Da bi se izbjegli prometni zastoji i nepotrebne kolone molimo vozače da za vrijeme trajanja manifestacije izbjegavaju dolaske vozilima u centar mjesta i da vozila koriste onda kada je to zaista potrebno. U svrhu smanjenja prometnog opterećenja centra mjesta osigurana su besplatna parkirališna mjesta na drugim lokacijama, kako je navedeno u nastavku.

Dana 28. i 29. srpnja 2022. godine (četvrtak, petak) zbog organizacije manifestacije „Trag u beskraju“ biti će na snazi privremena regulacija prometa.

1. Dana 28. srpnja 2022. godine (četvrtak), za vrijeme generalne probe, od 20,00 sati za sav promet biti će zatvorena dionica ceste od ulaza na Velu Rivu (skretanje za benzinsku stanicu) do križanja ispred spomenika u centru. Promet će se odvijati obilazno Ulicom 4 (od Doma umirovljenika) preko Pinskog rata (sjeverna obilaznica).

2. Dana 29. srpnja 2022. godine (petak) od 20,00 sati na snazi će biti posebni režim regulacije prometa i to:

Za sav promet biti će zatvorena prometnica uz more odnosno dio Obale 4, kompletna Obala 3 i dio Obale 2. odnosno cesta od ulaza na staro trajektno pristanište do spomenika u centru te dalje od spomenika do Doma umirovljenika. Također za sav promet biti će zatvoren dio Ulice 41 i to oko Žardina i dalje sve do križanja sa Ulicom 35 (skretanje za groblje). Promet će se odvijati obilazno Ulicom 4 (od Doma umirovljenika) preko Pinskog rata (sjeverna obilaznica).Na ulazu u Velu Luku iz smjera Korčule promet će biti preusmjeren prema sportskoj dvorani Močni laz, gdje se osigurao velik parkirališni prostor.

Preporučena ruta dolaska vozilom i parkiranja za vrijeme koncerta 29. srpnja 2022.godine (petak) je sljedeća: ž

Za vozače koji dolaze iz smjera Korčule preporučena ruta dolaska je državnom cestom DC118 do sportske dvorane na Močnom lazu, gdje je osiguran velik osvijetljeni parkirališni prostor i dalje pješke do samog centra. Za vozače iz Vele Luke preporuča se NE KORISTITI vozila za dolazak na koncert. Molimo vozače za poštivanje privremene regulacije prometa i da u što manjoj mjeri koriste svoja vozila u to vrijeme.

Obavještavamo građane koji će manifestaciju pratiti sa svojih plovila, koja imaju vez u ograđenom dijelu, da za dolazak na plovilo moraju preuzeti propusnice u prostorijama Županijske lučke uprave, svakim danom od 9,00 do 12,00 sati.

Upozoravamo građane koji dolaze plovilima na manifestaciju da se pridržavaju propisa te da naročito vode računa o sigurnosti. Napominjemo da je STROGO ZABRANJENA upotreba bilo kakvih pirotehničkih sredstava (bengalke, signalne rakete, vatrometi) te da će upotreba istih biti sankcionirana.

U slučaju eventualnih organiziranih grupa autobusima za dolazak na koncert molimo da se najavite prometnom redaru (mob: 099 815 3793, prometni.redar@velaluka.hr) radi dogovora i izbjegavanja nepotrebnih prometnih gužvi.

Općina Vela Luka

Prometni redar

Podjeli ovaj sadržaj
Next Post

OBAVIJEST: Kapetan Luka - Krilo

Dragi naši putnici, sa veseljem objavljujemo da ćemo dana 29.07.2022. (Petak), besplatno voziti na relaciji Split – Vela Luka – Split sa polaskom u 18h iz Splita i povratkom u 5h iz Vela Luke u čast godišnjice Olivera Dragojevića. Vaše karte možete preuzeti na našem prodajnom mjestu Kapetan Luka – […]