Obavijesti

Noć muzeja 2017

Izložba „Druga Luka 2. 1.“ prezentira arhitektonsko-urbanističke projekte koji se bave javnim prostorima i pitanjima budućeg prostornog razvoja Vele Luke.
Prostor je okvir našeg života, on određuje čime se i na koji način možemo ili ne možemo baviti, zbog čega pitanja njegovog uređenja i razvoja zaslužuju najveću moguću pažnju.

S jedne strane su tekući projekti Općine i Županijske lučke uprave Vela Luka koji predstavljaju konkrete planove za rješavanje postojećih praktičnih problema u prostoru, koji su već sada u različitim stupnjevima provedbe i po kojima će se danas-sutra uređivati mjesto. S druge strane raznoliki studentski, uglavnom diplomski radovi mladih veloluških arhitekata nešto drugačijeg i slobodnijeg pristupa. Iako su možda konačna riješenja tih projekata građena na određenim ambicioznim, ponekad i idealističkim pretpostavkama, treba ozbiljno razmisliti o pitanjima kojima se bave, potencijalima na koje ukazuju i rješenjima koja nude.

Cilj nam je izložiti i usporediti oba pristupa pred građanima kako bi potaknuli njihov interes za informiranje o ovakvim pitanjima. Želimo potaknuti konstruktivnu raspravu i suradnju svih sudionika kako bi došli do najboljih mogućih rješenja. Na temelju nekih od ovih projekata će se doslovno graditi Vela Luka – njihova kvaliteta će odrediti kvalitetu naše budućnosti.

Pošto je ovogodišnja Noć muzeja ipak u znaku glazbe – Johann Wolfgang Von Goethe je nazvao arhitekturu smrznutom glazbom. Na nama je da nacrtamo lijepu i skladnu kompoziciju.

Nakon otvorenja izložbe nastupit će mješovita klapa Folklornog društva „Kumpanija“ i sastav Veloluški evergreeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *