Obavijesti

Natječaj za predlaganje najuspješnijih sportašica i sportaša

Na temelju članka 50. Statuta Općine Vela Luka (Službeni glasnik Općine Vela Luka br. 6/2013) i članka 12. Pravilnika o izboru i proglašenju najuspješnijih sportaša Vele Luke (Službeni glasnik Općine Vela Luka br. 4/2016), raspisuje se

Natječaj za predlaganje najuspješnijih sportašica i sportaša Vele Luke u 2016. godini

Članak 1.
Raspisuje se natječaj za predlaganje najuspješnijih sportašica i sportaša Vele Luke u 2016.g., u slijedećim kategorijama:
– Najuspješnija sportašica Vele Luke za 2016. godinu,
– Najuspješniji sportaš Vele Luke za 2016. godinu,
– Najuspješnija ženska sportska ekipa Vele Luke za 2016. godinu,
– Najuspješnija muška sportska ekipa Vele Luke za 2016. godinu,
– Najuspješniji športski par, štefeta ili posada Vele Luke za 2016. godinu.
Članak 2.
Uspješnost sportašica i sportaša utvrđuje se temeljem postignutih plasmana na službenim međunarodnim sportskim natjecanjima, odnosno službenim državnim prvenstvima i kup natjecanjima, te sportskim natjecanjima županijskog i višeg ranga.
Članak 3.
Najuspješnijim sportašicama i sportašima Vele Luke za 2016. godinu može se proglasiti:
1. POJEDINAC – žena i muškarac
a) koji tijekom kalendarske godine u individualnom sportu postigne najvrijedniji pojedinačni plasman u odnosu na sve ostale pojedince iz svog i drugih sportova,
b) najbolji iz sastava sportske ekipe pod uvjetom da je i ekipa proglašena najuspješnijom tijekom kalendarske godine.
2. EKIPA – ženski i muški sportski sastav od dva i više sportašica ili sportaša, koja tijekom kalendarske godine postigne najvredniji ekipni plasman u odnosu na sve ostale ekipe iz svog i drugih sportova.
3. ŠPORTSKI PAR, ŠTAFETA ILI POSADA – koju čine sportašice ili sportaši, dva/dvije ili više, koji su posada čamca od dvojca do osmerca, posade svih jedriličarskih čamaca, teniski i stolnoteniski parovi, kuglački par, atletske i plivačke štafete, plesni par, a koji su kao članovi sportskih ekipa i posada sudjelovali u ostvarivanju športskog uspjeha – koji je službeno priznat i za koji je dodijeljeno odličje.
Članak 4.
Pravo predlaganja najuspješnijih sportašica i sportaša imaju fizičke i pravne osobe s područja općine Vela Luka.
Članak 5.
Obrazloženi pismeni prijedlozi se prikupljaju do 27. siječnja 2017 .g., a dostavljaju se na adresu : Općina Vela Luka, Obala 3 br. 19, 20270 Vela Luka.

pročelnik
Branko Joković, dipl.oec.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *